Yeni yıl yaklaşıyor, yeni stratejiler, yeni trendler ortaya çıkıyor derken yılın ilk yarısını geride bıraktık bile. Peki 2019’un ilk yarısını Think with Google’da nasıl geçirdik? Reklamverenler ve ajanslar geçtiğimiz altı ayda en çok hangi içeriklere ilgi gösterdi? Aşağıda paylaşıyoruz.
1- Günümüz tüketicisi hava yolu seyahatini nasıl deneyimliyor? Satın alma alışkanlıklarında yaşanan 3 değişim
Hava yolu müşterisinin alışveriş yolculuğunda yaşadığı pek çok an, satın alma kararını etkileyebiliyor. Bu makalede, modern yolcunun karar verme aşamasındaki dürtülerine, satın alma alışkanlıklarına, rezervasyon sürecindeki kilit noktalarına ve sadakat yaratan faktörlere değineceğiz. Örneğin, akıllı telefondan rezervasyonda dünya ortalaması %15 iken, Türkiye’nin %43 ile diğer pazarları geride bıraktığını biliyor muydunuz?
2- Çok kanallı perakendecilikte dönüşümü tetikleyen 4 kilit bileşen
“Günümüzde pek çok perakendeci önemli ve yıkıcı bir değişimle yüzleşiyor. Oyunun kuralları bir süredir eski alışkanlıklardan çok farklı şekilleniyor. Bu yıkıcı değişim markalar için yepyeni mücadeleleri bir arada getirirken aynı zamanda büyük fırsatların da kapısını aralıyor.” Koçtaş Pazarlama ve Dijital Kanallar Genel Müdür Yardımcısı Ebru Darip, markaların dönüşümünü tetikleyen 4 kilit bileşeni açıklıyor.
3- Dijital pazarlamada dönüşümün beş faktörü: Erişim
Dijital pazarlama dönüşümünün beş faktörünü detaylı olarak inceleyeceğimiz makaleler serisinin üçüncüsüne, pazarlama kampanyalarının doğru insanlara ulaşabilmesi için oldukça önemli olan Erişim ile devam ediyoruz. Google Türkiye Performans Pazarlaması Lideri Mehmet Çelebi ve Agency Transformation Manager Özlem Geyik, markaların medya yatırımlarını doğru biçimde yapılandırarak, reklam platformlarından, yani Google Ads veya Google Marketing Platform’dan maksimum faydayı nasıl elde edebileceklerini Erişim çerçevesinde inceliyor.
4- Nostradamus pazarlamacı olsa, müşterilerin davranışlarını tahmin etmesi mümkün müydü?
"Müşteri tanıma konusunda şirketlerin kendilerine sormaları gereken soru şu: ‘Biz müşterilerimizi tanımak istiyoruz ancak müşterilerimiz bizim onları tanımamızı istiyor mu?’ Buradaki kritik konu, müşterilerimizin kendilerini tanımamıza izin vermeleri için onlara geçerli bir neden sunmak,” diyor Koçtaş Pazarlama Direktörü Efe Çapar ve dipsiz bir kuyu olarak tanımladığı veri analizi ile müşteri tanıma konusuna açıklık getiriyor.
5- Yolda öğrenmeyin, yolu kendiniz çizin: İhracatla büyümeyi mümkün kılan 4 aşama
Her geçen gün yeni bir şirket ürün ve hizmetini küresel pazara sunuyor. İhracat, büyümek için bizlere sınırsız bir oyun alanı açsa da, pastadan pay alabilmek için yeni bir bakış açısı ve dönüşüm şart. Rekabetin giderek arttığı bir ortamda tüketicilerin beklentilerini karşılayabilmemiz için izlememiz gereken 4 önemli adım var. Sadık kalındığı takdirde bir şirketi hayal edemeyeceği büyüme rakamlarına ulaştırabilecek bu adımlara yakından bakalım.