Tüketicilerin seyahat etmek için yeni yollar aradığı bir dünyada Setur, yapay zekanın avantajlarından faydalanarak kampanyalarını optimize etti. Setur’dan Burcu Berk Arslan ve markanın birlikte çalıştığı ajansı Ingage’den Baran Atıcı bu stratejinin detaylarını paylaşıyor.
Seyahat sektörü önce pandemi, ardından seyahat kısıtlamaları ve ekonomik zorluklar sebebiyle zorlu birkaç yıl yaşıyor. Tüketiciler seyahat arzularını sürdürmek istiyor, ancak söz konusu zorluklar sebebiyle kendilerine yeni çözümler arıyor. Bunlardan biri de seyahat sürelerini kısaltmak ancak seyahatten vazgeçmemek. Turizm sektöründe bu tüketici tutumu sayısal verilere de yansıyor.
Setur olarak, ekonomik ve sosyal gelişmelerden doğrudan etkilenen karmaşık bir pazarda, tüketicilerin hem zihin payında hem de cüzdan payında üst sıralara yükselmek için harekete geçmemiz gerekiyordu.
Yüksek frekanslı iletişim yatırımları sayesinde, rakiplerimizin önemli bir bilinirliğe sahip olduğu çetrefilli bir pazarda başarı elde etmek için yapay zekanın ve otomasyonun gücünden yararlanmamız ise şarttı.
Otellerin konumlarına dayalı görsel ve metinlerin otomatik oluşturulması
Önceden, her bir otel için Maksimum Performans kampanyalarını manuel olarak açmamız gerekiyordu ve bu iş yükü oldukça zaman alıcıydı. Ayrıca, her bir otel için farklı kreatifler oluşturulması süreci zorlaştırıyordu.
Ürünün seyahat hedeflerine yönelik olan versiyonu seyahat hedefleri için Maksimum Performans kampanyaları sayesinde, otellerin konumlarını kullanarak otomatik olarak kreatif ve metin oluşturabileceğimizi gördük. Bu şekilde zaman tasarrufu sağlayabilecek ve hata payını minimuma indirmeyi başarabilecektik.
Seyahat hedefleri için Maksimum Performans kampanyasını kurarken, daha önce hiçbir kampanya kurulumu sürecinde olmayan Google Maps karşımıza çıkıyor. Otel ismi girdiğimizde ve haritada çıkan oteli seçtiğimizde, Google önerilen kreatif öğeleri otomatik olarak seçiyor, uygun metinleri de Google Ads'teki reklamlara ekliyor. Dolayısıyla normalde çok zaman alan metin ve kreatif ekleme süreçlerini atlamış oluyorsunuz. Geriye sadece önerilen kreatif öğeleri incelemek ve gerektiği noktalarda düzenleme yapmak kalıyor.
Amacımız, sezonsal etkilere dayanarak 30 otelden maksimum satış geliri elde etmek ve reklam harcamalarından elde ettiğimiz geliri (ROAS) artırırken maliyetleri düşürmekti. Bu hedeflere ulaşmak için bu üründen faydalandık.
Aynı zamanda, operasyonel iş yükünü azaltmak ve daha fazla zamanı optimizasyona ayırmak da yan hedeflerimiz arasındaydı. Seyahat hedefleri için Maksimum Performans kampanyaları sayesinde belirlenen hotel listesine ilgi duyabilecek veya bu otelleri Google'da arayanları erişmek istediğimiz kitle olarak belirledik. ROAS metriğinde hesap geneline göre %77 ve diğer Maksimum Performans kampanyalarının ortalamasına göre %46 artış elde ettik.
Operasyonel iş yükünün azaltılmasında yapay zekanın etkisi
Bu sonuç, ürünün yapay zeka ve otomasyon özelliklerinin etkisini bizlere açıkça gösterdi. Ayrıca, bu kampanyayla birlikte otellerin seçilmesinden sonra reklam metinleri ve kreatiflerin otomatik olarak oluşturulması, iş yükünü büyük ölçüde azalttı.
Turizm odaklı bir ürün olan seyahat hedefleri için Maksimum Performans kampanyaları, kullanıcılara daha iyi bir satın alma deneyimi sunmanın yanı sıra reklamverenler için de yüksek getiri sağlama potansiyeline sahip. Turizm sektöründe pazarlama stratejisini olumlu yönde etkileyen bu ürün, satış dönüş oranını ve hacmini artırmaya yardımcı oluyor.
Bu kampanya sayesinde ROAS'ı artırırken maliyetleri düşürdük; dönüşüm başına maliyet bir önceki döneme göre %87 azaldı. Aynı zamanda iş yükünü hafiflettik ve zamanımızı verimli bir şekilde kullanmaya başladık. Turizm sektöründeki gelecek planlarımızda seyahat hedefleri için Maksimum Performans kampanyaları ve benzeri ürünleri kullanmaya devam ederek büyümeye ve başarıya odaklanmaya devam edeceğiz.