Yılda 17 milyonu aşkın ziyarete ev sahipliği yapan Baneasa Shopping City, CITY iLOVE adlı uygulamasını kullanarak müşteriler arasında bağlılığı artırmayı amaçlıyor. CITY iLOVE, sunduğu ödül programı, park yeri ödemesi, sinema rezervasyonu ve ödemesi, özel fırsatlar ve mağaza, restoran ve hizmet listesi ile Romanya'da en çok yüklenen alışveriş merkezi uygulaması konumundadır.
Baneasa Shopping City hakkında
Alışveriş merkezi
2008 yılında açıldı
Romanya'nın Bükreş şehrinde bulunuyor
Hedefler
Uygulama yüklemelerini ve yeni hesapları artırma
Yükleme başına maliyeti koruma veya azaltma
Uygulama içi katılımları artırma
Yaklaşım
Uygulama içi işlemleri izlemek, kitleleri tanımlamak ve kendi dönüşüm hunilerini oluşturmak için Firebase uygulaması gerçekleştirildi
Kayıt, oturum açma ve özel teklifler gibi, katılım potansiyel müşterileri ve mikro potansiyel müşterileri tanımlandı
Arama ve Google Görüntülü Reklam Ağı kampanyalarının yanı sıra, Evrensel Uygulama Kampanyaları yürütüldü
Sonuçlar
Uygulama yüklemeleri %43 oranında arttı
Yükleme başına maliyet %65 oranında azaldı
Uygulama içi işlemler %180 oranında arttı
Baneasa Shopping City yeni müşteriler bulmak, uygulama yüklemelerini ve yeni hesapları artırmak, uygulama başına maliyeti korumak ve hatta azaltmak ve uygulama içi katılımları artırmak istiyordu. Hesaptan sorumlu ajans olan iProspect Romania, bu hedeflere ulaşmak için iki mevcut zorlukla karşı karşıyaydı. Birincisi, Baneasa Shopping City'de sürekli olarak alışveriş yapan kullanıcı sayısı sınırsız değildi, bu nedenle mümkün olan toplam yükleme sayısı sınırlıydı. İkincisi, birçok kullanıcı uygulamayı hesap oluşturmadan yalnızca özel teklifler ve haberler için kullanıyordu ve bu da uygulama içi katılımı etkiliyordu.
iProspect Romania işe Google Firebase'i uygulamaya entegre etmekle başladı ve ekip bu sayede etkinlik ve dönüşümleri uygulama, belirli kitleler tanımlama, dönüşüm hunileri oluşturma ve tüm uygulama içi işlemleri tutarlı olarak izleme olanağına sahip oldu. Ekip, yeni hesap kayıtları, hesapta oturum açma işlemleri, özel tekliflere erişim, fiş tarama, sinema bileti rezervasyonları ve sinema bileti satın alma işlemleri de dahil olmak üzere, katılım potansiyel müşterilerini ve mikro potansiyel müşterileri tanımladı. iProspect, etkin uygulama katılımı kampanyalarını ve reklam öğelerinı geliştirmek amacıyla Firebase'de oluşturmuş olduğu potansiyel müşterileri ve mikro potansiyel müşterileri içe aktardı ve iletişimi kampanya hedefine göre uyarladı.
Ekip, bütçe ve uygulama içi etkileşimler üzerinde daha fazla kontrol elde etmek için iki Evrensel Uygulama Kampanyası yürüttü. Bunlardan ilki, yeni hesap oluşturma ve oturum açma işlemlerini de içerecek şekilde kayıt etkinliklerini artırmak üzere tasarlanmıştı. İkincisi ise sinema bileti rezervasyonları, bilet satın alma işlemleri ve fiş tarama gibi diğer etkinlikleri artırmaya yönelikti. Ekip, kampanyalar arasında çakışmayı önlemek amacıyla kampanyalar için bir gün yayında ve ertesi gün yayından kaldırılmış durumda olmalarını sağlayacak bir reklam zaman planlaması ayarladı.
iProspect, katılım girişimlerini Evrensel Reklam Kampanyalarının kitlesinin dışına taşımak için ayrıca arama ve Google Görüntülü Reklam Ağı kampanyaları yürüttü. Google Görüntülü Reklam Ağı kampanyası, kitlelere uygulamayla etkileşime girmelerini hatırlatmaya odaklanmıştı. Örneğin kitlelere alışveriş sepetlerine sinema bileti eklemeleri, gala etkinlikleri için rezervasyon yaptırmaları veya bağlılık programı kapsamında fişlerini taramaları yönünde öneride bulunuyordu. Bu sırada arama kampanyaları, Android kitlelerine vizyona girecek filmler, özel teklifler ve markalar ile ilgili olarak mesaj göndererek bu kitleleri hedefliyordu.
iProspect Romania İdari Müdürü Sorin Sfetcu durumu şöyle özetliyor: "Müşterilerimiz için büyük değişiklikler yaparken her zaman orta ila geniş bir zaman aralığı kullanıyoruz. Bu nedenle, 30 günlük süre ilk sonuçları değerlendirmek için idealdi. Makine öğrenimi sisteminin öğrenim sürecine baştan başlamasını önlemek amacıyla, kampanyalarımızda büyük değişiklikler yapmaktan kaçınmaya çalıştık."
iProspect ekibi zengin bir analiz için çeşitli etkinlik ve sıklıklar oluşturdu. Sorin şöyle diyor: "Optimizasyon stratejimiz için huni başına bir etkinlik oluşturduk." Ekip, önemli etkinliklere yönelik teklifleri artırdı ve aynı zamanda, her açık artırma için teklifleri otomatik olarak optimize etmek amacıyla gelişmiş makine öğreniminden faydalanan AdWords Akıllı Teklif stratejisi Hedef EBM'yi kullandı.
Sorin sözlerine şöyle devam ediyor: "En iyi ve şaşırtıcı sonuçları, tüm veriler elimize ulaştığında gördük. Bu süreç boyunca iProspect Romania, CITY iLOVE uygulamasına yönelik yükleme işlemlerini %43 oranında artırmayı ve yükleme başına maliyeti %65 oranında azaltmayı başarırken, aynı zamanda uygulama işlemlerin %180 gibi etkileyici bir oranda arttığına tanık oldu."